Ajankohtaista

30.11.2018

Aarre lattian alla

Meditaation ja intuitiivisen kirjoittamisen kurssi
Porvoon Joogaullakolla keväällä 2019
perjantaisin klo 9–16
11.1.
8.2.
8.3.
5.4.
3.5.

Aarre lattian alla -kurssi järjestetään tällä kertaa kokopäiväisenä. Lähiopetuspäivä perjantaisin kerran kuussa. Muu työskentely väliaikoina riippuu siitä, miten paljon haluat itse panostaa. Palautetta, kommentteja, jakamista on tarjolla.

Meditaatio on yksinkertainen tapa rauhoittaa mieltä, vähentää stressiä ja parantaa läsnäoloa sekä tukea elimistön tervettä tasapainoa. Meditaation ja muidenkin mindfulness-menetelmien toimivuudesta on nykyään paljon vakuuttavaa tutkimustietoa.

Luovan kirjoittamisen kautta voi saada yhteyden sisimpänsä syviin voimavirtoihin, varsinkin jos sääntöjen ja oikeakielisyyden sijasta kiinnitetään huomiota vapautumiseen ja mielen kiinnikkeiden irrottamiseen.

Aarre lattian alla -kurssi koostuu meditoinnista ja intuitiivisesta kirjoittamisesta. Teksteistä keskustellaan yhdessä, mutta se tehdään arvottamatta. Meditaation ja kirjoittamisen vuorovaikutuksesta syntyvän kokemusmaailman jakaminen on kurssin olennaista sisältöä. Tapaamisten välillä kurssilla tehdään lisäksi etätehtäviä. Kurssi sopii kaikille riippumatta siitä, oletko kirjoittajana ja meditoijana kokenut vai aloittelija.

Tero Liukkonen vetää Nadi Yoga -salilla astangajoogaa ja meditaatiota sekä pitää mindfulness-koulutuksia. Hän on myös kokenut luovan kirjoittamisen ohjaaja ja on muun muassa kouluttanut Oriveden opistolla ja Gummeruksen kirjailijakoulussa useita kirjoittajia ammattikirjailijoiksi. Aarre lattian alla -kurssin tavoitteena ei kuitenkaan ole julkaistavan tekstin luominen vaan kirjoittamalla löytää aito kosketus omaan sisimpään.

Kurssin hinta on 310 euroa, joka maksetaan kokonaisuudessaan ennen kurssin alkua tammikuussa. Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset tero.liukkonen@scribe.fi tai 040 5634325.

*

Aarre lattian alla -nimi on peräisin vanhasta puolalaisesta kertomuksesta. Krakovalainen rabbiini Eisik näkee unen, jossa häntä kehotetaan matkustamaan Prahaan. Siellä hän löytäisi kuninkaanlinnaan vievän sillan alle kätketyn aarteen, joka lopettaisi hänen köyhyytensä.

Eisik matkustaa. Prahassa hän norkoilee sillankorvalla saadakseen tilaisuuden ryhtyä kaivutyöhön. Vartiopäällikkö huomaa miekkosen ja tulee kysymään, millä asialla tämä on. Eisik kertoo unestaan.

Vartiopäällikkö purskahtaa nauruun ja kertoo hänkin nähneensä unen, joka kehotti häntä lähtemään Krakovaan, missä hän löytäisi suuren aarteen rabbiini Eisikin talosta.

Eisik palaa kotiinsa ja ryhtyy kaivamaan uunin nurkasta. Kuinka ollakaan, sieltä nousee esiin aarre. Köyhyyden sijaan tulee yltäkylläisyys.

Jaa artikkeli: